Ads Top


Dos nous instituts escola per a Nou Barris

Font: www.ajuntament.barcelona.cat

Inaugurat oficialment el curs 2017-2018, que a Nou Barris tindrà 16.221 alumnes a l’ensenyament obligatori

El curs escolar és a punt de començar. A Nou Barris, enguany s’han escolaritzat en l’ensenyament obligatori 16.221 alumnes, 32 menys que l’any passat, repartits de la següent manera: 3.359 al segon cicle d’Infantil, 7.414 a la Primària, i 5.448 a l’ESO. El 58,1% d’aquesta alumnat anirà a algun dels 30 centres públics on s’imparteixen aquests estudis. La resta, ho farà a algun dels 16 concertats.

La gran novetat d’enguany al districte és l’estrena dos nous institut escola aquest curs 2017-2018. Es tracta del de Trinitat Nova i l’Antaviana. D’aquesta manera, Nou Barris es converteix en el districte de referència respecte a aquesta mena de centres, ja que n’allotja tres dels cinc que hi ha repartits per tota la ciutat.

L’Institut Escola Trinitat Nova
L’Institut Escola Trinitat Nova es convertirà en la referència educativa al barri per diferents motius. D’entrada, per les novetats en el projecte pedagògic, concretades bàsicament en els següents termes: primer, el fet que el centre es converteixi en un espai obert a la participació i protagonisme de l’alumnat, famílies, el barri i les entitats; segon, el projecte d’acompanyament per generar una òptima convivència; tercer, el foment del treball des del descobriment, la creació o la investigació; i finalment, l’ús d’eines i habilitats transversals per treure el millor de cada alumne.

Amb això el que es vol, bàsicament, és que l’alumnat esdevingui el gran protagonista del seu aprenentatge, amb l’ajuda dels companys i companyes, tot formant infants i joves amb criteri i preparats per abordar una societat en constant evolució. Per aconseguir-ho, s’utilitzaran eines educatives diverses, com ara la connexió de les matèries entre si, el foment de l’esforç i el treball conjunt o l’aplicació de les noves tecnologies.

L’Institut Escola Trinitat Nova, que agafa el relleu de les escoles de primària Sant Jordi i Sant Josep Oriol, i de l’escola de secundària Roger de Flor, s’ubica a les instal·lacions de l’Institut Roger de Flor i de l’escola Sant Jordi. Tindrà dos edificis nous: un gimnàs i una biblioteca, l’ús dels quals està obert a tot el barri, i podran allotjar propostes educatives fora de l’horari lectiu.

L’Institut Escola Antaviana
Abans només escola, des d’aquest curs serà també institut amb dues línies d’ESO que s’aniran ampliant progressivament fins a cobrir tots els cursos.

L’objectiu no és altre que afavorir la continuïtat del projecte educatiu, que acull alumnes amb discapacitats físiques, psíquiques i/o sensorials, i als quals no els resulta gens senzill trobar un institut d’acord a les seves necessitats, segons expliquen des de la mateixa escola. A més, la resta dels alumnes que facin la secundària al mateix centre podran continuar amb la tasca en xarxa amb les entitats i equipaments del barri, amb les iniciatives culturals, i d’altres com la granja de l’escola.

El centre disposarà d’un edifici de quatre plantes amb algunes aules i el laboratori, i també un gimnàs. No serà, però, un edifici a part, sinó una extensió de l’actual, ja que la idea del centre és convertir-se en una sola escola i que l’alumnat es barregi per compartir projectes.

Amb aquest projecte, Antaviana es convertirà en el segon institut del barri, després del Turó de les Roquetes.

Inversions a Nou Barris
L’educació, i especialment l’educació pública, és una de les grans apostes de l’actual equip de govern. A Nou Barris això ha cristal·litzat, entre d’altres, en inversions en millores i manteniment dels centres escolars els darrers anys. En els exercicis 2015 – 2016 s’han executat actuacions de millores en 13 centres educatius per un import global de 2,3 milions d’euros. Per a l’exercici 2017, es preveu intervenir en nou centres entre escoles i instituts, amb una dotació inicial d’1,3 milions d’euros.
Amb la tecnologia de Blogger.